Routes Start-To-Trail Clinics Night Trail HEMA Kids challenge
Informatie Inschrijfformulier
Faciliteiten Programma Locatie Veelgestelde vragen
Nederlands  English


5,6 en 7 juni 2015
Landal Hoog Vaals / Drielandenpunt
Vaals, Zuid-Limburg

Veelgestelde vragenHieronder vind je antwoorden op vragen die door andere deelnemers zijn gesteld over het evenement.

Is er een verplichte volgorde in het rennen van de lussen?
Nee, het staat je vrij om te kiezen welke lussen je rent en in welke volgorde. Enige uitzondering: als je de NL lus wilt rennen, zul je hier mee moeten eindigen omdat deze niet terugkeert op het Drielandenpunt.
Voorbeeld 1: je rent de Basislus + 2 trails. Je kiest voor de Duitse en Belgische lus. Volgorde: Basis (heen) - B - D - Basis (terug). Totaal 28 km.
Voorbeeld 2: je rent de Basislus + 4 trails. Je rent dus alle lussen, met de NL-lus als laatste. Volgorde: Basis (heen) - D - NM - B - NL - Basis (terug). Totaal 44 km.

Bevat de Vaalserberg Challenge een wedstrijdelement?
Neen, de Vaalserberg Challenge is geen wedstrijd, het gaat enkel om de persoonlijke uitdaging en beleving van iedere deelnemer. Vandaar dat het elke deelnemer vrij staat om te kiezen hoeveel en welke lussen (en dus uitdaging) hij wil aangaan. De organisatie gaat hier tijdens het evenement dan ook niet op toezien. Mocht je tijdens het evenement toch een lus meer / minder lopen, dan is dit dus mogelijk (vandaar ook dezelfde inschrijfkosten ongeacht het aantal lussen).

Waarom wordt gestart op bepaalde tijden?
T.b.v. clustering van deelnemers met hetzelfde niveau en ambitie, laten we deelnemers die een soortgelijke afstand willen rennen op dezelfde tijd starten. Tevens spreiden we daarmee het totale aantal deelnemers over het parcours, om opstopping te vermijden. 

Hoe laat sluit het parcours?
De ravitailleringspost op het Drielandenpunt sluit rond 15u. Vandaar is het nog 5 km (Basic trail) of 10 km (Nederlandse lus) terug naar de startlocatie, Landal Hoog Vaals. Oftewel we verwachten dat de laatste deelnemers tussen 16u en 16.30u terug zijn op de startlocatie.

Ik wil graag deelnemen aan een clinic (op zaterdag) en aan de start-to-trail op zondag (7 km). Moet ik dit apart aangeven of is er ook een all-in pakket en prijs?
Neen, er is geen all-in pakket. Voor de trails (ook de Start-to-Trail) kun je je opgeven via het formulier op onze website. Deelname aan de clinics staat hier los van. Registratie voor de clinic verloopt rechtstreeks via de coach ( willem.mucher@gmail.com ).

Is het toegestaan als deelnemer om honden om mee te nemen op het parcours?
Neen, honden zijn niet toegestaan, ook niet wanneer aangelijnd. De trails doorkruisen enkele beschermde natuurgebieden waarin Schotse Hooglanders grazen. We willen geen risico lopen (voor deelnemer noch dier) en deze dieren nodeloos verontrusten.

Afgelopen jaren heb ik als fietser deelgenomen aan de Vaalserberg Challenge. Is fietsen geen onderdeel meer?
De opzet in 2014 is inderdaad anders dan voorgaande jaren. De categorie racefiets is helaas komen te vervallen; door de toegenomen regulering van wielerevenementen bleek het steeds moeilijker om een kwalitatief hoogwaardig evenement te organiseren, welk ook qua (financiele en organisatorische) risico's voor ons was te dragen. Vandaar dat de focus nu volledig ligt op trail running, een avontuurlijke variant op hardlopen.

Volg ons: